ACTUEEL


Hier worden de laatste actuele zaken binnen onze vereniging gemeld.

 

De nieuwjaarsreceptie 2024 was geanimeerd en druk bezocht. Er waren veel meer mensen dan verwacht. Volgend jaar zullen we het zoete inval model voor de receptie laten varen en een duidelijke planning gaan invoeren. Wat de financiële situatie betreft wordt steeds meer duidelijk dat de spanning tussen de vaste inkomsten, voornamelijk bestaande uit de al meer dan 10 jaar niet verhoogde contributies, en de steeds toenemende vaste lasten in de nabije toekomst contributie verhoging onvermijdelijk maakt. Over de hoogte moet nog worden gesproken, voor de invoering wordt gestreefd naar jan 2025.
Van de RABO bank i.v.m. hun 125 jarig bestaan en via de Gemeente Goirle i.v.m. duurzaamheid heeft CCHG hobbysoos aanzienlijke subsidies gekregen, waarmee onze gehele werkplaats voorzien is van led verlichting. Ook kon nieuwe lasapparatuur worden aangeschaft.
Als hoogtepunt van deze middag valt te melden dat onze voorzitter Cor de Vries tot erelid van CCHG Hobbysoos is benoemd. De secretaris Rian Bedaf hield een toespraak waarin hij de groei en de belangrijkste gebeurtenissen in de afgelopen 15 jaar van zijn voorzitterschap werd stilgestaan.

 

 

Alle elektrische installaties en apparaten van CCHG Hobbysoos zijn okt 2023 door een erkende keurmeester gekeurd. Vrijwel alle aanbevelingen en geconstateerde fouten zijn door onze elektro mannen opgevolgd en gerepareerd.

 

De glas-in-lood afdeling is okt 2023 geheel vernieuwd en uitgebreid met langere werktafels, ledverlichting en veilige opslag van glas.

 

In verband met het minimaliseren van de gezondheid risico's rondom het spuiten van glazuur is in oktober 2023 een nieuwe spuitcabine geplaatst op de afdeling keramiek. Ook is een rechtstreekse afvoer van de gevaarlijke gassen via de buiten muur is gerealiseerd.

 

Een gebruikte kleine zaagtafel is op proef neergezet, om te zien om te zien of hier behoefte aan is.